Onze kijk op het fokken

Als fokker staat voor mij het welzijn van mijn eigen katten voorop. Soms houdt dat in dat je dus even geen combinaties doet omdat de katten ook zo genieten van even alle aandacht voor zich te hebben. Ons streven is om gezonde Abessijnen met een fijn karakter te fokken, (en kat kan geweldig mooi zijn maar met een afstandelijk, schuw of agressief karakter zal niemand gelukkig worden) die voldoen aan de rasstandaard. Wij zijn ervan overtuigd dat de Abessijnen en dus ook onze katers het gelukkigst zijn als ze als geliefde huisdieren bij hun personeel kunnen wonen. Alle katten waar we mee fokken worden eerst op een aantal erfelijke aandoeningen  getest, te weten:

 • Pyruvaat Kinase deficiëntie, Progressieve Retina Atrofie. Patella Luxatie
   
  Het is van groot belang dat de kittens die in de cattery geboren worden gezond zijn en de best mogelijk start in hun leven hebben, zo dat u nog jaren van uw huisgenootje mag genieten. Daarom hebben wij besloten dat de kittens pas "live" bewonderd mogen worden als ze 6 weken oud zijn. Natuurlijk wordt u wel op de hoogte gehouden over de ontwikkelingen van de kittens middels de website en persoonlijke mails. Wij verkopen geen kittens via het internet of via email, en wij willen altijd eerst persoonlijk kennis maken met u wanneer u interesse heeft in een kitten van ons. Spreekt onze cattery u aan neemt u dan gerust contact met ons op. Wij vertellen graag over onze Aby's.

  Ons leven met onze Abessijnen

  De benedenverdieping.

  Veiligheid is belangrijk wij hebben dan ook een alarminstallatie laten plaatsen. Bij de meldkamer kun je specifieke dingen doorgeven voor de woning. Voor ons was dat uiteraard wat er ook gebeuren mag onze dieren moeten als eerste in veiligheid gebracht worden. Voor ons is het ontzettend belangrijk dat onze Aby's genieten van hun leventje. Op de eerste plaats zijn het onze pluizige vrienden waar we regelmatig een prachtig cadeau van krijgen in de vorm van een nestje vol kleine wondertjes. Maar het grootste deel van hun leventje hebben ze alle ruimte en vrijheid want dat vinden wij enorm belangrijk. Elke dag heeft ieder kat zijn eigen moment, en om de zoveel dagen heb ik wel weer iets bedacht om met z'n allen te doen. Soms een waterspel, soms een klimspel, en soms een intelligentiespel. Deze momenten zijn erg kostbaar voor de Aby's en voor mij. In de woonkamer hebben we behoorlijk wat spannende slaap-verstop plekjes, er staat een mooie grote klimpaal. Uiteraard veranderd er nog wel eens wat in de woonkamer maar de basis is altijd een katvriendelijke omgeving.


  De buitenspeelplaats.

  Ongestoord klimmen en klauteren, gluren bij de buren dat doen onze Aby's erg graag. Wij hebben een grote kattenren voor ze gebouwd. Veilig voor zowel groot als klein. De ren is met ons huis verbonden ze kunnen dus door de achterdeur zelf in en uit gaan. In de achterdeur is een kattenluikje geplaatst zodat ze ook op de koude dagen vrije toegang hebben tot de ren.


  De tweede verdieping.

  Op de tweede verdieping hebben onze katten hun eigen speel kamer. Bij deze kamer hebben we de deur eruit gehaald zodat er altijd vrije toegang is. Hier is ook een katten restaurantje en één van de grotere toiletruimtes. Ze genieten van de klimmen en springen op de planken, en als ze uitgeravot zijn dan gaan ze vaak uitgebreid liggen zonnen op hun zonneplankje. Het zonneplankje wordt ook vaak gebruikt als uitkijkpost om de mensen op straat te bespioneren. Ook in deze kamer een klimpaal en een krabton dat vinden ze vaak erg lekker. Het leukste is natuurlijk om er tegen aan te springen en dan valt hij om. Dan kunnen ze als ware acrobaten hierop gaan lopen zodat de ton de hele kamer doorrolt. Op de muren hebben we tegels deze zijn makkelijk en goed schoon te houden. Onze katers lopen namelijk ook vrij rond, dat vinden wij erg belangrijk. Gelukkig zijn het geen grote sproeiers maar als er een poes krols is willen ze natuurlijk wel even hun mannelijkheid tonen.


  De kraamkamer.

  De kraamkamer is een deel van onze slaapkamer. Als een poes zwanger is dan heeft ze in de laatste week vaak veel behoefte aan rust. Ik merkte dat het leven van de andere dan ook beïnvloed werd door het ineens chagrijnig zijn van de zwangere prinses. Ik dacht dit moet anders kunnen, want je probeert stress situaties zoveel mogelijk te vermijden. Laten we nu een heerlijk grote slaapkamer hebben waar dus heel makkelijk een deel als kraamkamer afgezet kon worden. De poes kan in alle rust toeleven naar de bevalling, en na de bevalling heerlijk in alle rust van haar kittens genieten. Als de kleintjes zo rond de 5 weken zijn en goed zindelijk dan gaan de wandjes weg en mogen ze de hele slaapkamer onveilig maken. Zo rond de 8-9 weken is het tijd om ook de rest van het huis te gaan ontdekken. Om te leren omgaan met de hondjes en de grote katten, en natuurlijk ook wat frisse buitenlucht te snuiven. In de nacht zijn moeder en kittens dan in de woonkamer en gaan de andere katten eruit. Zo kunnen ze in de nacht nog rustig genieten van de extra voeding die ze nodig hebben. Vaak is de papa van het nestje er dan ook bij met een van de andere meiden. Dit ook als gezelschap van de moederpoes, want wij merken dat ze op een gegeven moment wel een beetje minder gaan moederen, en dan missen ze hun pluizige vriendjes enorm.


  De derde verdieping.

  Op de derde verdieping oftewel de zolder is zijn er twee ruimtes. Op voorzolder zoals wij het noemen, hebben we een klimwand gemaakt en er zijn wat gezellige slaapplaatsen. Dan is er nog de ruime zolderkamer, deze is afgesloten met een deur. Deze kamer gebruiken we eigenlijk enkel voor de katten als er twee een romantisch avontuur mogen hebben.

 • Wie zijn wij...

  Cattery Valandil is ontstaan uit onze grote liefde voor de Abessijn. Dit geweldige ras veroverde ons hart al velen jaren geleden, op 14-9-2005 registreerde we onze catterynaam bij de FiFe. Wilt u meer over ons en onze cattery lezen klik dan hier

  Terug naar start

   

  Contact

  Een woord van dank

  ... aan de fokkers die ons hun vertrouwen gaven om een Abessijn van hun een thuis te geven. Zonder hen waren we niet waar we nu mogen zijn.

  ... aan onze kittenkopers voor alle liefde die ze onze kleine wondertjes geven. Wij genieten van jullie mails en de foto's.

  ... aan onze vrienden die altijd zo met ons en onze dieren meeleven. En onze Aby's vaak tot op het bot verwennen met knuffels en allerlei lekkere hapjes en speeltjes.